picture.nof

magazin

Semmit magamról-játék

PRIZMA

2010/08/14

A Mozinet felajánlásából tíz darab, két személyre szóló jegyet sorsolunk ki a Semmit magamról című film premier előtti vetítésére, mely 2010. augusztus 18-án, szerdán, 19:00-tól kerül megrendezésre a Csepel Cinemában.

Kérdés: melyik ír származású filmrendező állandó színésze a Semmit magamról férfi főszerepét játszó Stephen Rea?

1. Neil Jordan

2. Jim Sheridian

3. Kenneth Branagh

A válaszokat augusztus 17-ig várjuk a prizma.folyoirat@gmail.com emailcímre.
Urszula Antoniak filmjéről lásd lentebb.

Egy fiatal nő (Lotte Verbeek), aki mindent – múltat, lakást, családot – hátrahagyott, és egy magányosan élő, idősebb férfi (az Oscar- és Golden Globe-jelölt Stephen Rea) üzletet kötnek: a nő a ház körüli munkáért cserébe élelmet kap. Csak egy kikötésük van: semmilyen szinten nem avathatják vagy engedhetik be a másikat magánéletükbe.
Hamarosan azonban mindkettőjükben kezd kíváncsiság ébredni a másik iránt, így legalább annyira szeretnék áthágni, mint amennyire tartani magukat az egyességhez. A férfi tudja, hogy ha megszegné az alkut és általa személyesebbé válna a kapcsolatuk, a nő védekezésként azonnal elhagyná. A nő úgy érzi, a férfi iránt tanúsított bármilyen érdeklődéssel elárulná a szabadságról vallott radikális elképzeléseit, hiszen számára a szabadság az egyedüllétet és az emberektől való távolmaradást jelenti. Vajon ki lesz az első, aki megszegi a tilalmat és nem fél kimutatni az érzéseit?

A csodálatos írországi tájakon, két kiváló színész közreműködésével készült film a 62. Locarnói Filmfesztiválon hat díjat nyert el, köztük a legjobb elsőfilm és a legjobb női főszereplő díját, valamint a filmkritikusok elismerését.

Eredeti cím: Nothing Personal
Gyártó: Fastnet Films, Family Affair Films, Rinkel Film & TV Productions BV
Hossz: 85 perc
Hang: sztereó
Vetítési mód: kópia + e-cinema
Kód: 22026
Országos bemutató: 2010. augusztus 19.
Forgalmazó: Mozinet Kft.
Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

YouTube előnézeti kép

Címke: