AJÁNLÓ

Nyakunkon a karácsony, de pánikra semmi ok: ajándékötletek filmbarátoknak

PRIZMA

2013/12/15

Az utóbbi napokban többen kerestek meg minket telefonon, emailen, Facebookon, és érdeklődtek az iránt, hogy hol lehet beszerezni a Prizma nyomtatott lapszámait és a Prizma könyvsorozatának első darabját. A jelenség bőven nem példa nélküli, de a kiugró mennyiségnövekedés hátterében, úgy sejtjük, a közelgő ünnepek állnak. Ezért a következőkben tisztázzuk ezeket a kérdéséket és egyben karácsonyi ajándékötletekkel szolgálunk azok számára, akik filmrajongó ismerőseiket, családtagjaikat szeretnék meglepni.

A Prizma eddig nyomtatásban megjelent tíz száma közül kapható a kortárs skandináv filmmel (Prizma 6), a trashfilmmel (7), a tévésorozatokkal (8), a Batmanuniverzummal (9) és az amerikai függetlenfilmmel (10) foglalkozó összeállítás. Ezek a lapszámok az Írók Boltjában (1061 Budapest, Andrássy út 45. Telefon: +36 1 322 1645) megvásárolhatóak 800-900 ft-os árakon.

A Prizma korábbi lapszámai, tehát az első öt kiadványa már nagyjából mindenhol elfogyott, és tőlünk is csak akkor lesznek rendelhetők, ha valami véletlen folytán előkerülnek még elkallódott pakkok.

Viszont a Prizma több száma beszerezhető pár kattintással digitális formában a dimag.hu rendszerén keresztül. 400 ft-ért már böngészheted is az erotikával és pornográfiával (Prizma 3), a Jim Jarmusch életművével (4), és a gyerekfilmek félelmetes világával (5) foglalkozó lapszámok virtuális hasábjait.

Képernyőfotó 2013-12-16 - 14.42.59

Az idén indított Prizma-könyvek első darabja, a bő 300 oldalon tizenkét rendező pályáját bemutató Korszakalkotók – Kortárs amerikai filmrendezők című kötet már hónapok óta kikerült a nagyobb könyvesbolthálózatok polcaira, és információink szerint mostanra már csak az utolsó példányok érhetők el (a Bookline-on múlt héten fogyott el az utolsó adag). Azonban a már említett Írók Boltjában biztosan kapható lesz a héten. (Az Alexandra és a Libri boltjaiban is érdemes érdeklődni, nem kizárt, hogy épp abban a boltban maradt még egy-egy példány, de aki biztosra akar menni, az Írók Boltjában keresse a könyvet.) A kötet ára 2990 ft.

korsz

A fülszöveg: “Ponyvaregény, Szárnyas fejvadász, Kék bársony, Batman, Schindler listája – filmek, amelyeket mindenki ismer. Ismerjük a rendezőiket is, de azért biztos szívesen olvasnánk még róluk. A Korszakalkotók című kötet a kortárs amerikai film tizenegy meghatározó rendezőjét mutatja be: Tim Burton, Jim Jarmusch, Richard Linklater, David Lynch, Terrence Malick, Michael Mann, Ridley Scott, Steven Soderbergh, Steven Spielberg, Quentin Tarantino és Gus Van Sant életművét. Ezeknek a rendezőknek a filmjei és pályája egyben az elmúlt évtizedek amerikai filmkultúráját is összefoglalja, hiszen a rendezők között egyaránt akad hollywoodi mogul és elkötelezett függetlenfilmes. Ismertségük és népszerűségük eltérő, ám mindannyian karakteres filmek alkotói, akiknek egy-egy új bemutatója eseményszámba megy. A Prizma folyóirat által indított könyvsorozat első kötetében helyet kapott portrék ezt a tizenegy alkotót és velük a kortárs amerikai filmkultúra változatos csapásirányait kívánják megismertetni a filmbarátokkal.”

Részletes tartalomjegyzékért és további idézetekért a könyvből ide kattints.

Ahogy a Prizma első, David Cronenberggel foglalkozó lapszámának borítóján állt: ÉLJEN AZ ÚJ HÚS!

YouTube előnézeti kép

Címke: , ,

AJÁNLÓ

HÍREK

HÍREK

PRIZMATUBE

Rövidfilm

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

ESSZÉ

LISTA

PRIZMATUBE

AJÁNLÓ, HÍREK

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ