Friss_Hus_fb

HÍREK

Szemet vetettünk a Friss Húsra – Itt a rövidfilmfesztivál programja

PRIZMA

2014/03/18

A rövidfilmes formátum iránt érdeklődő közönség 66 alkotást nézhet meg a március 27-30 között megrendezésre kerülő szemlén a Toldi moziban. A Friss Hús méltó bemutatkozási lehetőséget nyújt a hazai filmes tehetségeknek és megismerteti munkáikat a szélesebb közönséggel, valamint a külföldi rövidfilmes trendekbe is bepillantást nyújt.

A fesztiválon a párhuzamosan futó magyar és nemzetközi programba beválogatott filmek listája itt olvasható. Új filmmel mutatkozik be többek között Kerékgyártó Yvonne, Szirmai Márton, Szabó Simon, Kárpáti György Mór, Felméri Cecília, Fabricius Gábor, illetve a tavalyi Friss Húson is sikeresen szereplő Grosan Cristina. Két Berlinalét megjárt alkotás is szerepel a fesztivál programjában: Bucsi Réka animációja, a Symphony Nr. 42 és Ferge Roland El című filmje.

A zsűritagok (Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője; Matthieu Darras, a Nisi Masa alapítója és a TorinoFilmLab projektvezetője; Katarzyna Klimkiewicz lengyel filmrendező; Bitter Brúnó kommunikációs szakember, szociológus) az utolsó napon hirdetik ki a hazai és a nemzetközi versenyprogram győztesét.

_____

Kárpáti György Mórral, akinek Provincia című filmjének bemutatójára is sor kerül a fesztiválon, itt olvashattok interjút. 

Bucsi Réka ebben a beszélgetésben árulta el nekünk, hogy miért ajánlotta filmjét a bálnáknak.

Ferge Rolanddal és K. Kovács Ákossal, az El alkotóival itt beszélgettünk.

YouTube előnézeti kép

Szirmai Mártontól a Grimm Café című filmüt láthatjuk majd, amiről a rendező azt mondta a Prizmának, hogy “a Süllyedő falunál sem számítottam ekkora sikerre, mint amit végül elért, közel 50 fesztivál versenyében szerepelt. A Grimm Café-nál viszont fordítva történt, eddigi jelentéktelen pályafutásom leguniverzálisabb rövidfilmjének gondoltam, ehhez képest csak cammogva járja az útját.”

 

Címke: , ,

w460-2

HÍREK

titolead

ANIMATÉKA

éjfélkorlead

ANIMATÉKA

aníma2

ANIMATÉKA

rio2096lead2

ANIMATÉKA

hitch

HÍREK

anilogue33lead

ANIMATÉKA

anilogue2_3lead

ANIMATÉKA

anilogue1_3lead

ANIMATÉKA

800px-John_Malkovich_at_San_Sebastian_Filmfestival_2008

PRIZMATUBE

imawoman

FESZTIVÁL

AARGH

FESZTIVÁL

eushorts02

FESZTIVÁL

skiz

FESZTIVÁL

Lazzaro Felice (forrás: Cannes Film Festival)

EXKLUZÍV, FESZTIVÁL

Lars von Trier (forrás: University of Copenhagen)

FESZTIVÁL

201819686_2_IMG_FIX_700x700

KRITIKA

Képernyőfotó 2018-02-22 - 11.03.58

KRITIKA

Képernyőfotó 2017-12-05 - 14.54.38

AJÁNLÓ

kepernyofoto-2017-01-05-14-36-47

HÍREK