SeanBean1

magazin

“Egy vasmacskával a mellkasomban nem hiszem, hogy túlélem!”

PRIZMA

2014/09/03

Ha valaki, hát Sean Bean nagyon tud meghalni a vásznon. Kedvenc végzeteiről vallott most az Empire magazinnak.

Lefejezés, arcbalövés, zuhanás, robbanás, széttépés…  Sean Beannek már  mindegyik megvolt. Hosszú pályafutása során persze a klasszikus fegyvernemeket is szépen végigskálázta: esett már el nyílvesszőtől, kardtól, pisztolytól, géppuskától, sőt még a kevésbé klasszikus fegyvernemnek számító vasmacskától is. Nem véletlen, hogy az évtizedek alatt, akárcsak Kenny-nek a South Parkból, neki is védjegyévé vált az erőszakos halál. Volt időszak, mikor rutinosan megkereste először a menetrendszerű végzetét, ha adtak neki egy szkriptet: “Ó, csak a 83-dik oldalon? Nem is rossz…”  Az pedig külön dicséretes, hogy ezen a hagyományon nem csak az internet népe szórakozik jókat, hanem maga a színész is önfeledten tud derülni rajta. Erről tanúskodik az is, hogy Bean örömmel kommentálta filmes haláleseteit a brit Empire magazinnak, melyből most mi is szemezgettünk. Itt egy zanzásított gyorstalpaló, mielőtt rátérünk a kedvenceinkre:

YouTube előnézeti kép

Álomgyári belépőjében, a Férfias játékokban például rögtön megkínálták egy ütős halállal: dulakodás közben vasmacska fúródik a hátába, és hogy biztosra menjenek, még fel is robban a csónak. Ő erre csak így emlékezett: “A nagy hollywoodi stúdiók azt sem tudják, hogy öljék meg a főgonoszaikat a film végén. Itt is azt mondogatták a producerek: ‘kezeskednünk kell róla, hogy Sean tényleg nagyon meghaljon’ mire én ‘A kurva életbe, egy vasmacska áll ki a mellkasomból! Ezt nem hiszem, hogy túlélem…”. A Gyűrűk Urás nyílvesszők a mellkasba ezzel szemben nagyon kedves emlék a számára, mert szerinte szomorú volt és hősies, sőt, még utolsó szavakat is kapott – bár arra már nem emlékszik, hogy pontosan miket is. És ha már A Gyűrűk Urát szóba hoztuk, meg kell emlékeznünk a Trónok harcás incidensről is, mely kisebb sokkot okozott a regényt nem ismerő rajongók körében. Eddigre Bean már főállású elhalázó volt, amit a kissé rezignált komment is jól mutat: “Csak egy újjab nap volt a hivatalban (nevet). Direkt visszafogtam magam, mert tudtam, hogy úgyis nagyon drámai és érzelemgazdag lesz. Hallottam, hogy sok rajongó kiborult a halálomon. Bocsi!”

További nagy kedvence a Fekete halál, ahol egy pestises lovagot játszik, akinek lovakkal tépik szét a testét. Nem csak a cool halálnem miatt szereti, hanem mert még edzésnek is kiváló volt az a nap, mikor reggeltől estig térden állva kellett szétfeszülnie a kötelek között. Szándékosan a lista végére vettem A szigetet, hogy komoly tanulsággal, és szakmai titokkal zárhassuk a sort. Bean ugyanis mély bepillantást enged a színészi elme működésébe, és elárulja, hogy mi jár az ember fejében, miközben épp fuldoklik egy összeomló szupermodern klónozóbázison: “Ez nehéz ügy volt, mert minden acélból volt körülöttem, de azért szerettem. Hogy mire gondolok közben? Arra, hogy ‘a Sheffield United az Arsenallal játszik a hétvégén…'”

A teljes listát itt tudjátok átnyálazni.

 

Címke: , , ,

guardians-galaxy-movie-preview

ESSZÉ

guardianlead

AJÁNLÓ

thor2lead

KRITIKA

Tűzgyűrű

KRITIKA

hobbitlead

KRITIKA

zoldlampaslead2

KRITIKA

x-menazelsoklead

KRITIKA

affiche-thor-2011-4

KRITIKA

mazesmonsters

MONSTER OF THE WEEK

kiraly_jeno_a_mai_film_szimbolikaja_9_kotet_es_masok

HÍREK

thelovewitch00

KRITIKA

image1full

ESSZÉ

04_grafika_lead

Infografika

potter1

PRIZMATUBE

soderbergh1

EXKLUZÍV, Jegyzet

godzillaee

magazin

brad1

TRAILERPARK

dagobert3

HÍREK, Jegyzet, magazin

herlead

POSZTERFOLIO

nolanlead

EXKLUZÍV, INTERJÚ, magazin