billmurray3

magazin

Bill Murray uralja a közösségi médiát

PRIZMA

2014/09/10

Ki más? Hisz mi is épp róla beszélünk…

Bill Murray nem csak azért különleges és megfejthetetlen figura, mert rezzenéstelen, már-már rezignált arccal masíroz végig frenetikus vígjátékokkal kikövezett életművén. Ezt már Buster Keaton is megcsinálta egyszer. Murray legendáriumát az a sztároktól szokatlan  vonás is gazdagítja, hogy rendszeresen vegyül velünk, egyszerű földi halandókkal.

Legyen tehát szó mezei karaoke partiról, gyorsétteremről, vagy kosármeccsről, érdemes nyitva tartani a szemed, hátha egyszer csak Bill Murray áll előtted kérdő tekintettel, hogy mi ez a bamba ábrázat.

Bármikor betoppanhat a legénybúcsúdra is, ahol teljes természetességgel levág egy beszédet, és akár még az esküvői fotótokba is betolakszik, ha épp elkapjátok az utcán. Vagy ha nem figyelsz, kilopja a kezedből a labdát egy harmadosztályú baseball-meccsen, és dob helyetted. És ezek csak az utóbbi hónapok tanulságai. Nem véletlen, hogy a Vulture magazin nemrég egy teljes kisokost állított össze abból, hogy miként is kell Bill Murray-vel véletlenül összefutni.

Bill Murray

Az internet népe persze roppant hálás ezért a természetességért, így a Murray-ról szóló hírek folyamatosan keringenek a közösségi oldalakon. Erre most már statisztikai bizonyíték is van, hiszen a Way to Blue nevű kommunikációs ügynökség szakszerű felmérést végzett az éppen zajló Torontói Filmfesztivál legnépszerűbb sztárjairól, és eddig messze Bill Murray-ről beszéltek legtöbbet a rajongók.

Egészen konkrétan 29.618 alkalommal emlegették a fesztivál első négy napja alatt.

Amúgy nemcsak a színészek, a filmek eredményeit is mérték, ebben a mezőnyben azonban a Robert Downey Jr. és Robert Duvall apa-fiú párosát felvonultató The Judge lett a befutó – míg Murray friss vígjátéka csak az ötödik helyen végzett. De minek is szaporítom a szót, mikor ezen a pofás infografikán, minden részletet megtaláltok:

billmurray2

 

 

Címke: , ,

851x315p2

AJÁNLÓ

primanima2

FESZTIVÁL

primaprizma_lead

AJÁNLÓ

Lazzaro Felice (forrás: Cannes Film Festival)

EXKLUZÍV, FESZTIVÁL

Lars von Trier (forrás: University of Copenhagen)

FESZTIVÁL

201819686_2_IMG_FIX_700x700

KRITIKA

Képernyőfotó 2018-02-22 - 11.03.58

KRITIKA

Képernyőfotó 2017-12-05 - 14.54.38

AJÁNLÓ

morelia04

KINO LATINO

syros20

FESZTIVÁL

Képernyőfotó 2016-05-17 - 21.59.54

FESZTIVÁL

45 7 Broadway_01L

AJÁNLÓ

cinelatino2802

KINO LATINO

smallpeoplehats

ANIMATÉKA

cinelatino08

KINO LATINO

thedarjeelinglimited

LISTA

ex4

KRITIKA

cinelatino00

FESZTIVÁL, KINO LATINO

stephen-king-cover-ftr

AJÁNLÓ

Fat-and-Skinny-prizma

ANIMATÉKA