magazin

Bill Murray uralja a közösségi médiát

PRIZMA

2014/09/10

Ki más? Hisz mi is épp róla beszélünk…

Bill Murray nem csak azért különleges és megfejthetetlen figura, mert rezzenéstelen, már-már rezignált arccal masíroz végig frenetikus vígjátékokkal kikövezett életművén. Ezt már Buster Keaton is megcsinálta egyszer. Murray legendáriumát az a sztároktól szokatlan  vonás is gazdagítja, hogy rendszeresen vegyül velünk, egyszerű földi halandókkal.

Legyen tehát szó mezei karaoke partiról, gyorsétteremről, vagy kosármeccsről, érdemes nyitva tartani a szemed, hátha egyszer csak Bill Murray áll előtted kérdő tekintettel, hogy mi ez a bamba ábrázat.

Bármikor betoppanhat a legénybúcsúdra is, ahol teljes természetességgel levág egy beszédet, és akár még az esküvői fotótokba is betolakszik, ha épp elkapjátok az utcán. Vagy ha nem figyelsz, kilopja a kezedből a labdát egy harmadosztályú baseball-meccsen, és dob helyetted. És ezek csak az utóbbi hónapok tanulságai. Nem véletlen, hogy a Vulture magazin nemrég egy teljes kisokost állított össze abból, hogy miként is kell Bill Murray-vel véletlenül összefutni.

Bill Murray

Az internet népe persze roppant hálás ezért a természetességért, így a Murray-ról szóló hírek folyamatosan keringenek a közösségi oldalakon. Erre most már statisztikai bizonyíték is van, hiszen a Way to Blue nevű kommunikációs ügynökség szakszerű felmérést végzett az éppen zajló Torontói Filmfesztivál legnépszerűbb sztárjairól, és eddig messze Bill Murray-ről beszéltek legtöbbet a rajongók.

Egészen konkrétan 29.618 alkalommal emlegették a fesztivál első négy napja alatt.

Amúgy nemcsak a színészek, a filmek eredményeit is mérték, ebben a mezőnyben azonban a Robert Downey Jr. és Robert Duvall apa-fiú párosát felvonultató The Judge lett a befutó – míg Murray friss vígjátéka csak az ötödik helyen végzett. De minek is szaporítom a szót, mikor ezen a pofás infografikán, minden részletet megtaláltok:

billmurray2

 

 

Címke: , ,

AJÁNLÓ

FESZTIVÁL

AJÁNLÓ

EXKLUZÍV, FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

KRITIKA

KRITIKA

AJÁNLÓ

KINO LATINO

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

AJÁNLÓ

KINO LATINO

ANIMATÉKA

KINO LATINO

LISTA

KRITIKA

FESZTIVÁL, KINO LATINO

AJÁNLÓ

ANIMATÉKA