HÍREK, LÁNCREAKCIÓ

Az HBO David Fincherrel erősít

PRIZMA

2014/09/30

A teljes első évadját ő rendezi a legütősebb brit minisorozat amerikai remake-jének.

“Kevés dolog biztos annyira, mint hogy az Utopia című friss minisorozat tényleg beszakítja a képernyőt.”

írtuk tavaly tavasszal. Ebből is látszik, hogy egy pillanatra sem próbáltuk titkolni elemi rajongásunkat az akkor induló angol szériával kapcsolatban. De hát miért is spóroltunk volna a szuperlatívuszokkal, ha egyszer tényleg rég találkoztunk ilyen ütős konspirációs thrillerrel a képernyőn? A színházat is megjárt Dennis Kelly úgy összerakta a sztorit, hogy a néző nem győzi kapkodni a fejét, ráadásul még az utóbbi évek egyik leghátborzongatóbb bérgyilkosfigurájával is találkozhat, ha alámerül a történetbe. A cselekmény egy kultikus képregény körül bonyolódik, mely gyanúsan jól informáltnak bizonyul a közelgő katasztrófákat illetően.

utopia1

A 2013-ban indult sorozat még nem ért véget (Kelly szerint már berendelték a harmadik évadot is), ám ez nem akadályozta meg abban az HBO-t, hogy lecsapjon a friss ötletektől hemzsegő sztorira, és berendeljen egy remake-t belőle. A jóhír az, hogy a projekt illetékes kezekbe kerül, hisz a Utopiáért szerencsére nem csak mi voltunk oda, hanem David Fincher is. “Szeretem a világát, a karaktereit, és nagyon tetszik Dennis (Kelly) őszinte lelkesedése a kissé kocka főszereplői iránt.

Én magam mindig is egy kissé kezdő voltam az összeesküvés-elméletekben, mert sosem volt időm összekötni ezt a sok mindent. De jó látni, hogy valakinek igen!”

– nyilatkozta a napokban a The Guardiannek. A feladat mindenesetre testhezálló, és mielőtt fejünket csóválnánk az újabb remake kapcsán, gondoljunk csak bele, hogy Fincher mostanában közreműködött már egy másik angol sorozat amerikai újrázásában is, mely elfuseráltnak semmiképp nem nevezhető: a Kevin Spacey brillírozásával készült Kártyavárról (House of Cards) van szó, melynek pár epizódját ő rendezte. Most azonban az egész nyitóévadot ő fogja dirigálni, akárcsak Cary Joji Fukunaga a True Detective első szezonját, ami jóval nagyobb kibontakozási lehetőséget jelent.

Finchert amúgy nemrégiben egy másik izgalmas HBO-projekttel is hírbe hozták, melyet James Ellroy-jal közösen készített volna, de úgy tűnik végül ez fog megvalósulni. Legalábbis egyelőre…

 

Címke: , ,

ESSZÉ, LÁNCREAKCIÓ

INTERJÚ, LÁNCREAKCIÓ

KRITIKA

JÁTÉK

TRAILERPARK

Jegyzet

PRIZMATUBE

LÁNCREAKCIÓ

LÁNCREAKCIÓ

AJÁNLÓ

PRIZMATUBE

ESSZÉ, LÁNCREAKCIÓ

LÁNCREAKCIÓ

INTERJÚ, LÁNCREAKCIÓ

ESSZÉ, PRIZMATUBE

HÍREK

HÍREK

LÁNCREAKCIÓ

LÁNCREAKCIÓ

HÍREK