04_cron_lead

HÍREK, OFF SCREEN

Cronenberg regényben mesél egy mell-evő filozófusról és egy durva nemi betegségről

PRIZMA

2014/10/06

Jövő héten magyarul is megjelenik a kötet.

Amerikában pár hete került boltokba a kanadai rendezőlegenda első regénye, a Consumed, amelyet már októberben követ a magyar megjelenés Konzum címen. Az Európa Kiadó határsértő könyveket tartalmazó „Transz” sorozatának – amelynek egyik tagjáról, a megfilmesített 2999 Ft-ról itt írtunk – legújabb darabja igazi ínyencfalatnak ígérkezik, tele Cronenberg jól ismert mániáival, amikkel amúgy a filmjeiben már rég találkoztunk.

Külön érdekesség, hogy nemrég közzétettük a rendező egy idei kisfilmjét, amelyet információink szerint felkérésre készített, egy kiállításra, ugyanakkor több oldalon úgy hivatkoznak a videó két percesre vágott részletére, mint a Konzum előzetesére. Akárhogy is legyen, következzen a regény borítója, majd hivatalos, némiképp rendhagyó fülszövege a kiadó oldaláról:

04_cron_borito

Bréking: a párizsi rendőrség az ünnepelt francia professzorasszony, Célestine Arosteguy megcsonkított holttestére annak otthonában bukkan rá. A gyilkos feltehetően evett a bal melléből. A kannibalizmus gyanúja a férjre, Aristide Arosteguy filozófusra terelődik.
Hihetetlen: a házastársak észak-koreai kapcsolatai miatt a krimiszál kémregénnyé… (spoiler-veszély!)
Durva: Az emlőeltávolításban és illegális szervkereskedelemben utazó sarlatánt meglátogatja budapesti zugklinikáján egy fotóriporter. Nathan Math összeszed Budán Dr. Molnár mellrákos páciensétől egy rég legyőzöttnek hitt nemi betegséget. A különös vírussal megfertőzi újságíró barátnőjét is, aki az országhatárokon átívelő Arosteguy-ügy nyomába ered.
Videó: Célestine Arosteguy egy felvételen a fényképezője kezelési útmutatóját olvassa: “A jelenkor irodalmi csúcsteljesítménye a használati utasítás.” A virális virtualitás végigfertőzi a regényt, és már semmi sem az, aminek látszik…

David Cronenberg, számos világhírű film rendezője (A légy, Meztelen ebéd, Karambol, Agyfürkészők) első regényével lepi meg rajongóit. A Konzumban a mindig trendi Cronenberg aberrációkra éhes, a létezés peremvidékein barangoló tekintete most az ifjúság kultuszának vakfoltjait kutatja.

Címke: ,

Lynch

ESSZÉ

pieles00

KINO LATINO, KRITIKA

crumbs000

KRITIKA, magazin

tarr_lead

TRAILERPARK

zero2

KÍSÉRLETI VETÍTŐ, KRITIKA

lostriver00

magazin, TRAILERPARK

nympho

LISTA

electricitylead

TRAILERPARK

hungrylead02

TRAILERPARK

Sherlock Holmes II 02

Körkérdés

gta4

ESSZÉ

jmoore

KRITIKA

04_lead

EXKLUZÍV, PRIZMATUBE

quick

ESSZÉ

mapslead

INTERJÚ

theoneilovelead2

TRAILERPARK

Pulp_Fiction_3_travolta-2

PULP

Charlie kaufman in 2009

HÍREK

nullanullahet

HARDCORE, OFF SCREEN

Képernyőfotó 2014-07-11 - 1.45.13

KÍSÉRLETI VETÍTŐ