magazin, PRIZMATUBE

Rémálom cukormáz bevonattal, avagy: megépül a Szívek szállodája Twin Peaksben?

PRIZMA

2014/10/08

A kultsorozat visszatérésének híre továbbra is lázban tartja az internetet.

A Twin Peaks annak idején élen járt az internetes rajongói közösségek kialakításában, szóval nem meglepő, hogy most, még negyedszázaddal később is képes felkavarni a világhálót. Főleg, hogy az eredeti alkotópárossal, David Lynch-csel és Mark Frosttal a fedélzeten tér vissza a tudatalattinkat kísérteni 2016, mely páros előbbi tagja már kijelentette korábban, hogy örökre lezárta ezt a történetet.

Mindenütt beindultak hát a találgatások, hogy mikor, hol és milyen szereplőkkel fog játszódni a sorozat (erről Frost mesélt egy picit egy pár nappal ezelőtti interjúban, bár sokat nem sikerült belőle kihúzni), hogy vajon miként tud majd újra forradalmi és tabudöntögető lenni a Twin Peaks egy megváltozott, immár sokkal erősebb és szókimondóbb mezőnyben.

De olyan is akadt, aki egyszerűen csak a kultsorozatban felbukkanó mind a 117 pulóver képes katalógusával igyekszik múlatni az időt 2016-ig.

peaks2

A Flavorwire is bedobta magát, és felelevenítette egy nyáron fogant elméletét, miszerint a Twin Peaks párdarabja valójában nem a hasonlóan sötét és titokzatos True Detective, hanem az übercuki és agyondumált Szívek szállodája. Ennek akkor alapos elemzést is szentelt, mely a kávémániától, a kisvárosi lét megtartó és lehúzó hatásáig sok közös motívumot feltárt. Akit ez mégsem győzött volna meg, most már videós bizonyíték is van arra, hogy a látszólag eltérő sorozatok milyen mélyen kapcsolódnak egymáshoz. Ugye milyen jól megy a Twin Peaks főcíme a Szívek szállodája betétdalára?

YouTube előnézeti kép