breaking2

HÍREK, magazin

Ki ne szeretne Breaking Bad-akciófigurát karácsonyra?

PRIZMA

2014/10/22

Az aggódó floridai anyukák például nem kérnek belőle. Meg is kapták Bryan Cranstontól a magukét.

Most már tudjuk, hogy egy petícióval nem lehet elvenni a Breaking Bad főszereplőjének humorérzékét.

Az egész sztori azzal kezdődött, hogy a kultikus sorozat karaktereiről mintázott figurák Amerika-szerte kikerültek a The Toys “R” Us nevű játékbolthálózat polcaira. A vegyvédelmi köpenybe bújtatott bábuk azonban nem nyerték el mindenki tetszését,

főleg hogy a fröccsöntött Mr.White a heisenbergi konyha fő büszkeségét, a világverő kék “kristálymet”-et szorongatja a kezében.

Sok szülő alaposan kiakadt, egy floridai anyuka pedig annyira felháborodott, hogy még petíciót is indított, a figurák azonnali bevonását követelve a polcokról. “Drogokról van szó, és ezt játékáruházakban népszerűsítik.  Ez egy nagyon veszélyes elhajlás a cég hagyományosan családbarát termékeitől.” – méltatlankodott a tiltakozást elindító Susan Schrijver. Ám a kérdésben az amerikai szülők között sincs egyetértés: egy új-mexikói tévécsatorna az albuquerque-i játékbolt parkolójában kapta mikrofonvégre a gyanútlan vásárlókat: volt köztük, aki csak simán hülyeségnek nevezte, de olyan is akadt, aki a klasszikus szabadpiaci érvet kapta elő: “a szülő dolga, hogy a gyerekeiket cenzúrázzák. Aki nem akarja, hogy legyen ilyen játéka a gyerekének, ne vegye meg neki!”

breaking3

A petíció azonban ment tovább a maga útján, cirka tíz nap alatt már csaknem 6000 aláírás gyűlt össze Walter White-ék játékbolti jelenléte ellen. Ekkor jött a meglepő fordulat, hisz váratlanul a főszereplő Bryan Cranston is megszólalt az ügyben, a Twitteren fejtve ki meglehetősen tömör és mókás véleményét:

“Floridai anyuka nyújtott be petíciót a Breaking Bad akciófigurák ellen” -idézte a szalagcímet, majd így folytatta: “Annyira mérges vagyok, hogy megyek, és felgyújtom a Floridai Anyuka akciófigurámat tiltakozásképpen.”

 

Címke: , ,