Miről beszélget két filmrendező kísértete? – Itt az Üres lovak első előzetese

Az idén (vagyis már 2019-ben) tavasszal bemutatásra kerülő filmet prizmások írták (és rendezték), Mácsai Pál és Rába Roland a főszereplői. Filmőrültek filmje filmekről – filmőrülteknek.

Lichter Péter harmadik játékfilmje, az Üres lovak két legendás filmrendező, Kertész Mihály (Casablanca, Robin Hood, Mildred Pierce) és Bódy Gábor (Amerikai anzix, Kutya éji dala, Nárcisz és Psyché) halál utáni beszélgetéséről szól. A Mácsai Pál és Rába Roland által megformált kísértetek beszélgetéseit régi hollywoodi klasszikusok, illetve szerzői és avantgárd munkák asszociatív kollázsa kíséri. Kertész és Bódy gyakran vitáig élesedő anekdotázásából nem csak a filmtörténet és a filmelmélet hozzájuk kapcsolódó kérdései, hanem személyes drámáik, belső konfliktusaik is kibomlanak. A 67 perces esszéfilmet Kránicz Bence, Roboz Gábor és Lichter Péter írta, zeneszerzője Horváth Ádám Márton, operatőre Gerencsér Dávid, hangmérnöke Lukács Péter Benjámin volt. Az Üres lovak – a rendező korábbi munkához hasonlóan – független finanszírozásban, állami támogatás nélkül jött létre.

Ez itt még egyelőre csak egy teaser, minimális beszélgetéssel – a hosszabb részlet majd kb egy hónap múlva érkezik. A filmet amúgy alternatív forgalmazásban tervezik bemutatni, beszélgetésekkel és filmtörténeti előadásokkal egybekötve.

Üres lovak / Empty Horses – teaser trailer from Péter Lichter on Vimeo.

A film poszterét Nikola Gocić tervezte.