strike_002

HÍREK

Bemutatják a szuper Strike magazin második számát

PRIZMA

2015/05/06

Bemutató, kerekasztal-beszélgetés és egyéb finomságok.

Holnap, azaz május 7-én mutatják be a nagyon izgalmas koncepciójú építészeti-kulturális folyóiratot, a Strike-ot. A folyóirat vagánysága, külleme  és progresszivitása  nagyon tetszik nekünk itt a Prizmánál, így tovább!

 

Az Építész Szakkollégium bemutatja kétnyelvű angol és magyar, építészeti-kulturális folyóiratának második

nyelv

tematikájú számát, amelyen keresztül ezúttal az építészet, az épített környezet nyelvszerűsége, olvashatósága valamint ugyanezen környezet szövegeken keresztüli reprezentációja, értelmezése tárul fel.

strike_018

 

Létezik-e építészeti formanyelv, és ha igen, milyen huszadik század eleji törekvések próbálták ez bizonyítani?

Ha létezik nemzeti nyelv létezik-e nemzetni építészeti nyelv?

Miként bontható ki komplex modernista építészeti program az írásosságon keresztül?

Lehet nevelő egy építészeti szöveg?

Lehetséges a parametrikus építészet kódszerűségét nyelvként értelmezni és ha igen miként fordítható ez a nyelv? Hogyan találkozik az építészet és a nyelv problémája Bábel tornyának ősi történetében?

strike_013

Ezeknek a kérdéseknek megfelelően a Strike második száma elemző és feltáró jellegű szövegeket, tanulmányokat tartalmaz, amelyek a lap koncepciójához híven különböző szak- és tudományterületek képviselőitől származnak.

Megjelenik a lapban Ekler Dezső nyelvi építészetértelmezése, két szöveg is részletesen foglalkozik a 19. század eleji formálódó modern mozgalmak nyelvi törekvéseivel, és reprezentációjukkal. Előkerülnek a városi fotográfia nyelvezetének, valamint a parametrikus építészet kódoltságának problémái.

strike_002