AJÁNLÓ, TRAILERPARK

Na, így kell tökéletesen időzíteni egy reklámot

PRIZMA

2015/12/16

A House of Cards első teasere Donald Trump farvizén evezett be a tévéképernyőkre.

 

Mikor a Netflix sorozata elindult, bizonyára azt gondolták, hogy egyfajta görbe tükröt tartanak az amerikai politikának, amelynek minden eleme tartalmaz nyomokban egy kis valóságot, ugyanakkor minden túl is van stilizálva: az ördögi machinációktól a démoni főszereplőig.

Valljuk be, Frank Underwood akkora ripacs, mint a Fehér Ház, és a modoros kiszólásaival inkább hasonlít egy shakespear-i királydráma hősére, mint egy mai hús-vér politikusra. De hisz épp ezért szeretjük.

CWUKYPQXAAAzFDr

Ez volt a helyzet egészen eddig. Azonban a választási kampány és Donald Trump közbelépett, és valami egészen rendkívüli mutatványt vitt véghez: teljes testsúlyával rátelepedett a hétköznapi valóságra, és a karikatúra felé kezdte görbíteni azt. Ennek eredményeképp ma már a hírcsatornákun fut Amerika kedvenc politikai szatírája: hamar Trump-függő lett a teljes amerikai közvélemény, Frank Underwood pedig már ott tart, hogy a republikánus vita szünetében próbálja visszalopni a showt a nagyszájú milliárdostól.

Kevin Spacey korábban is azon viccelődött egy talk showban, hogy mikor Underwood a kamerának szónokol, valójában kizárólag Trumphoz beszél, most viszont már egyértelműen a minden gátlástalan kijelentésével csak népszerűbbé váló jelöltre épül a marketing: nem véletlen, hogy a negyedik évad első teaserét is a republikánusok elszabadult anyahajójának a farvizén úsztatták be az amerikai tévéképernyőkre. Ezzel természetesen megkezdődött Frank Underwood újraválasztási kampánya is, amihez külön kampányoldalt is indítottak. Tessék jó helyre húzni azt az ikszet!

YouTube előnézeti kép

Címke: