ESSZÉ

Donald Trump hőzöngő stílusában tweetel a filmművészetről

Lichter Péter

2016/09/15

A hónap elitista poénja.Az amerikai elnökválasztás totális őrületében szinte lehetetlen nem találkozni a híresen otromba stílusú Donald Trump bejegyzéseivel. A Twitter néhánykarakteres formátumát mintha az ultrapopulista tőmondatairól híres politikusnak találták volna ki.

Nemrég egy elmés cinéfil Trump kétbitesen hőzöngő stílusában kezdett tweetelni a kortárs filmművészetről.

Kimondottan mókás, ahogy Trump jellegzetes alázós tőmondatai és sommás ítéletei (“WRONG”) működnek filmkritikaként. (A vicc az, hogy tényleg működnek.)

Például imádom, ahogy a csak 16 mm-es filmről vetítő kísérleti filmest, Nathaniel Dorsky-t lealázza:

 

t2

Vagy amikor a kilencven éves underground filmes legendáról, Jonas Mekasról nyilatkozik, kiemelve, hogy ő legálisan érkezett annak idején az Államokba (külön zseniális a személyeskedő “Jonas is a great guy! és a teljesen nagybetűs LEGALLY) – és a végén a trumpos alázás: a mexikóiak példát vehetnének róla.

t9

Ez a másik személyes kedvencem, megint az avantgárd vonalról:

t4

Donald még Tarr Bélát is kiosztja, a rend kedvéért. (Képzeljük el, ahogy a párducbőr kanapéján fetrengve flessel a Sátántangón.)

t3

Ez a tweet azért zseniális, mert képes a “forma a tartalom felett” kritikusi közhelyt, Trump visszatérő “keményen dolgozó amerikaizásával” összekeverni, ráadásul tök jól illik Trump arroganciájához a Refn filmje körüli kritikusi kiakadás:

t8

Gyönyörű:

t7

Még több tweet itt.

UPDATE, EZEK MÉG VICCESEK:

t6

t5

t1

t11

 

Címke: