HÍREK, magazin

Mától az Írók boltjában kapható az Üres lovak forgatókönyve

PRIZMA

2019/05/24

Megjelent a prizmások által írt film forgatókönyve, fanzine formában.

A március elején bemutatott, azóta alternatív forgalmazásban vetített filmtörténeti szatíra, az Üres lovak egy új formában is elérhető lesz a közönség számára. A film forgatókönyvét (ami Kránicz Bence, Roboz Gábor és a rendező, Lichter Péter munkája) egy kis példányszámú, egyedi illusztrációkat felvonultató művészkönyként (vagyis zine-ként) jelentetik meg az alkotók. Az Üres lovak zine-t Ausztrics Andrea készítette, és Nedeczky Dóra producer gondozásában valósult meg. A tizenkettő felkérésre készült illusztrációt pedig az alábbi művészek készítették: Balla Márta , Csordás Levente , Blake Hargreaves , H. Jancsó Kata , Kállai M Kata , Luka Kostil , Kristóf Krisztián ,  Lovrity Anna Katalin , Pálhegyi Flóra , Szemző Zsófi , Trapp Dominika , Varjú Tóth Balázs.

Empty Horses / Üres lovak – excerpt / részlet from Péter Lichter on Vimeo.

A kiadványt az Ukmukfukk Zinfeszt keretében mutatták be.

Mától, vagyis május május 24-től az Üres lovak-forgatókönyvet az Írók boltjában (Budapest, Andrássy út 45) lehet majd megvásárolni.

Az Üres lovakat májusban utoljára a győri Rómer-házban fogják vetíteni (május 26.): ezekről az eseményekről a film Facebook-oldalán lehet majd bővebben tájékozódni.

Címke: ,