rev.nof

magazin

Revans nyereményjáték

Sepsi László

2010/04/22

A Mozinet felajánlásából öt darab, két személyre szóló jegyet sorsolunk ki az Oscar-díjra jelölt Revans című film premier előtti vetítésére, mely 2010. április 28-án, 19:00-tól kerül megrendezésre a Csepel Cinemában.

Kérdés: ki volt az azonos című Tony Scott-film főszereplője?

1. Denzel Washington

2. Kevin Costner

3. Mickey Rourke

A válaszokat április 27-ig várjuk a prizma.folyoirat@gmail.com emailcímre.
Götz Spielmann filmjéről lásd lentebb.

Az osztrák filmes, Götz Spielmann lenyűgöző, Oscar-jelölt nemzetközi áttörése, a Revans egyszerre izgalmas thriller és a görög tragédiákat idéző dráma.

Bécs egy kopott kerületében a szabadult fegyenc, Alex (Johannes Krisch) egy bordélyházban dolgozik, ahol beleszeret Tamarába, az ukrán prostituáltba (Irina Potapenko). Kétségbeesett kitörési kísérletük alvilági életükből egy bankrablás formájában azonban nem a várakozásuknak megfelelően alakul, s az esemény hatására végzetszerűen összefonódik sorsuk egy vidéki rendőr (Andreas Lust) és látszólag elégedett felesége (Ursula Strauss) életével.

Aprólékos, elegáns rendezéssel Spielmann feszült, egzisztenciális légkört teremt. A film a bosszú és a megváltás meglepő portréja, utazás az emberi természet legsötétebb zugaiba, ahol az erőszak és a szépség egymás mellett létezik.

Eredeti cím: Revanche
Gyártó: Prisma Film, Spielmannfilm
Hossz: 121 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: 35mm + e-cinema
Kód: 88122
Országos bemutató: 2010. április 29.
Forgalmazó: Mozinet Kft.
Korhatár: 16 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Címke: