Jegyzet

Holnaptól újra moziban a Harcosok Klubja

PRIZMA

2015/06/17

Apu boldog veséi vagyunk. Vagy mi.

Így igaz, a nagyszerű Pannonia Entertainment – akikkel a 2001 vetítés kapcsán anno interjúztunk – ezúttal Fincher kultfilmjét tűzi újra műsorra. Nem ismerünk más reakciót, mint az örömöt.

Töprengtünk, hogy talán valamilyen jópofa videóesszével próbáljuk meg felkonferálni az eseményt, de aztán találtunk valami mást. Szeretünk gondolkodni a filmekről, és szeretjük látni, hogy mások is gondolkodnak róluk, ebből néha egészen különleges dolgok sülnek ki. A The Huffington Post például tavaly összeszedte, 15 évvel a Harcosok Klubja bemutatója után milyen elszállt rajongói teóriák keringenek még mindig. Íme egy részlet az egyikből:

A Kázmér és Huba-elmélet

Galvin P. Chow alaposan kidolgozott teóriája szerint Ed Norton a felnőtt Kázmér szerepét játssza. A klasszikus képregényben Kázmér képzeletbeli barátot csinál kitömött állatkájából, de hetedikes korára kénytelen lesz szembesülni a valósággal, és “száműzni a képzeletéből” Hubát. Kázmér felnő, közben megpróbálja elfelejteni legjobb barátját, de az ezzel járó fájdalom és keserűség hatására a nyomorult, alvászavarban szenvedő Narrátor lesz belőle. Évekkel később pedig Hubából Tyler lesz, hiszen a Narrátor – életkorából adódóan – már nem fogadna el egy antropomorf vadállatot.

*

Éljen a gondolkodás szabadsága!

Kötelességünknek érezzük még közzétenni az alábbi képet, amely a Harcosok Klubja és a jambikus pentameter kapcsolatát rögzíti.

fcposter

Mi amúgy biztosan beülünk a filmre. Utána a parkolóban találkozunk!

Címke: