jw_cp

INTERJÚ

Ha már egyenjogúság, akkor a férfi teste is legyen tárgy

PRIZMA

2015/06/19

Egy hollywoodi sztár nyilatkozott a testéről.

Néha érdemes megnézni, ismert színészek hogyan viszonyulnak a munkaeszközükhöz, pontosabban hogy ezt hogyan kommunikálják a nyilvánosság felé, ezért arra gondoltunk, közlünk egy rövid interjúrészletet.

Jurassic World egyik főszerepét alakító Chris Pratt már tizenöt éve dolgozik a szakmában, de a legtöbben A galaxis őrzői tavalyi kasszasikere óta ismerik a nevét. Nemrég egy műsorvezető megkérdezte, nem érzi-e eltárgyiasítva magát attól, hogy A galaxis őrzőiben és a Jurassic Worldben elsősorban kigyúrt testével keltette fel a figyelmet. Pratt azt válaszolta:

Abszolút tárgyiasítva érzem magam, de ebben szerintem nincs semmi visszataszító. Abban viszont nagyon is van, hogy hosszú ideig csak a nők voltak tárgyiasítva. Szerintem ha tényleg egyenjogúságot akarunk, legyünk korrektek, ugyanannyit tárgyiasítsuk a férfiakat és a nőket is. Sok nő ebből csinált karriert, én is kihasználom, amim van. Végső soron mindannyiunk teste tárgy. Egy nagy zsák hús, vér és szerv, amit azért kaptunk a jóistentől, hogy ebben furikázzunk.

(via)

Címke: