HÍREK

Jövőre érkezik a True Detective írójának filmje

Roboz Gábor

2014/06/03

Tűkön ülünk.

Az HBO idei minisorozatát januári indulásától fogva kitüntetett figyelemmel követtük: már a főcím megigézett minket, és a nyolc részes széria a fináléig kisajátította magának a tudatunkat. Persze nem csak a miénket, és mivel az interneten végigsöprő siker nyomán hamar bejelentették, hogy számíthatunk második évadra, valamelyest lehiggadtunk, aztán szép csendben elkezdtük újranézni az epizódokat, majd újra, újra és újra…

Őszintén drukkolunk minden vállalkozó szellemű alkotónak, aki mostanában krimisorozattal készül előállni.

A második szezonról egyelőre keveset tudunk: már több pletykát is olvashattunk a potenciális szereposztásról, ezeknél azonban jóval érdekesebb az, amit a sorozat agyát jelentő Nic Pizzolatto nyilatkozott a minap:

“A történetnek jelenleg három főhőse van, és Kaliforniában játszódik. Nem Los Angelesben, hanem Kalifornia kevésbé ismert helyszínein, és arra törekszünk majd, hogy megragadjuk ezek sajátos hangulatát, atmoszféráját, ahogy az első évadban is tettük. Minden karakter új, és mindegyikbe fülig szerelmes vagyok. Már látjuk magunk előtt az egész szezon cselekményét, és több epizód forgatókönyvével is elkészültem. A szereposztással valószínűleg a következő hónapban kezdünk komolyabban foglalkozni.”

Pizzolatto nevével ugyanakkor nem csak a True Detective kapcsán találkozhatunk: a nemrég lezárult cannes-i filmfesztiválon biztossá vált, hogy megfilmesítik első és eddig egyetlen regényét. A Galveston című könyv egy mondatban arról szól, hogy

egy tüdőrákos végrehajtót átvernek, és menekülni-bujkálni kénytelen egy tizennyolc éves lánnyal a Mexikói-öböl környékén.

A forgatás októberben kezdődik, a forgatókönyvet maga Pizzolatto írja, a rendezői székbe a dán Janus Metz Pedersen került, aki eddig egy rövid- és több dokumentumfilmet készített, Armadillo című munkája díjat is kapott Cannes-ban. A dokukkal szerzett tapasztalatára szüksége is lesz, a regény ugyanis – egyéb erényei mellett – legalább olyan hiteles(nek érződő) atmoszférát teremt a louisianai lápvidék és züllött lakóinak ábrázolásával, mint a True Detective. A történet keménykötésű, egyúttal érzékeny főhősét az a Matthias Schoenaerts alakítja majd, aki a Bikanyakkal már sokunk emlékezetébe beverekedte magát.

A regény még idén megjelenik magyarul, a Gabo Kiadó gondozásában.

td_gif

(via, via)

Címke: , ,

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

HÍREK

ESSZÉ

ESSZÉ

ESSZÉ

Jegyzet

TRAILERPARK

TRAILERPARK

KRITIKA

AJÁNLÓ, KINO LATINO

KRITIKA

HÍREK

INTERJÚ

HÍREK