Jegyzet

Szombaton forradalmasítjuk a filmes újságírást

PRIZMA

2015/04/08

Senki se maradjon le róla!

Utáljuk a komfortzónát, és szeretünk meglepetést okozni, nem csak másoknak, hanem magunknak is. Több mint tíz nyomtatott lapszám után járunk, az idei évre várható még három, és úgy döntöttünk, az egyiknél teljesen rendhagyó munkamódszerrel élünk.

A következő Prizma-számot 24 óra alatt fogjuk elkészíteni.

1518715_784092341653792_8002549549408565930_o

Nem vicc, tényleg egy nap alatt. A szám tartalmának megtervezésétől kezdve a cikkek megírásán, a grafikák megrajzolásán, az anyagok betördelésén át a nyomdakész PDF elmentéséig.

Szívesen elárulnánk, miről fog szólni a szám, de még nem tudjuk. Annyit tudunk elmondani, hogy ez az egész a gyakorlatban hogyan fog kinézni: szombat délelőtt leülünk, megreggelizünk, csinálunk kávét, töltünk magunknak egy-egy pohár vizet, és elkezdünk beszélgetni arról, mi legyen az aktuális Prizmában. Agyalunk, ameddig kell, aztán mindenki félrevonul: filmet nézni, infókat bogarászni, képanyagot keresni, grafikákat rajzolni. Dolgozunk másnap reggelig, senki sem fog unatkozni.

Ti sem: a terv szerint ugyanis a projekt interaktív lesz. Egyrészt a honlapunkon, illetve a Facebook-oldalunkon szeretnénk valamilyen formában (szöveges, képes tudósítással) hírt adni arról, hol tartunk éppen, másrészt nyitottak vagyunk a ti közreműködésetekre is, de persze még ennek a pontos mikéntjét sem látjuk. Ami biztos:

Április 11-e, szombat délelőtt 10 óra és vasárnap délelőtt 10 óra között bármi megtörténhet.

Minden számot lelkesen csinálunk, de rég izgultunk ennyire.

Címke: ,

HÍREK

AJÁNLÓ

HÍREK

AJÁNLÓ, magazin

PULP

ESSZÉ

HARDCORE

HARDCORE, Jancsó

ESSZÉ, HARDCORE

ESSZÉ

HARDCORE

magazin

HARDCORE