ssssssss

TRAILERPARK

Na, végre megint van egy magyar film, amit baromira várok

Lichter Péter

2016/06/21

Hajdu Szabolcs filmjét azonnal meg akarom nézni, mert ő lesz az új John Cassavetes.

Hajdu Szabolcs titokban rendezett egy filmet, otthon, a családjával és barátaival. Nem pályázott sehová, nem őrölt fel éveket üres pitchingelésekkel és story board rajzolgatással, egyszerűen átment gerillába és leforgatott egy filmet a lakásában. Ebben nincs semmi új, John Cassavetes is éveken keresztül ezt tolta, az egyik legjobb munkája, az Arcok – ami az előzetes alapján hangulatában emlékeztet is valamennyire Hajdu filmjére – pontosan így készült.

cassavettes-faces.jpg

Cassavetes forgat.

Mindig örülök, ha egy filmrendező gerillaharcossá vedlik át, ebből általában jó dolgok sülnek ki, pl. a VAN és a Trash Humpers is pontosan így született.

Ami külön öröm, hogy Hajdu végre főszerepet kapott magánál. Már az előzetes alapján egyértelmű, hogy ő lesz a film egyik húzóereje, érthetetlen, hogy

miért nem castingolják be minden második magyar filmbe. Biztos nem akar színészkedni, vagy ilyesmi, pedig rohadtul kéne neki, láthatóan zabálja a kamera.

A film sztorija égetően jelenidejű lesz, tele a mai magyar mindennapok savanyúan vicces lábszagával. Nem akarok “bezzeg a román filmezni”, de érzésem szerint, most a magyar térfélen lesz a bezzeg.

Szóval itt az előzetes:

Címke: