manfromrenolead

TRAILERPARK

Ezt a krimit eléggé várjuk

PRIZMA

2015/02/24

Fény derül a renói férfi rejtélyére.

Szövevényes krimiket manapság csak elvétve látunk a moziban, az meg pláne ritka, hogy egy ilyen produkció ne adaptációként, hanem eredeti ötletből valósuljon meg. A korábban kevésbé ismert vígjátékokat rendező Dave Boyle ötödik filmje, a kint tavaly bemutatott Man from Reno ilyen.

Egy San Franciscó-i kisváros seriffje hazafele menet elüt egy magányos japán férfit, aki azonban eltűnik a kórházból. Eközben egy híres japán krimiírónő San Franciscóba látogat, és viszonyba bonyolódik egy rejtélyes japán utazóval, aki felszívódik, csak egy aktatáskát hagy hátra. A seriff aztán felkeresi az írónőt, és közli vele, hogy a renói férfi közvetlenül érintett volt egy gyilkossági nyomozásban.

manfromrenoposter

Már a szinopszis is különös, és az előzetes még tovább erősíti a rejtélyességet. A kritikákban olyan nevekkel dobálóznak, mint Hitchcock, Raymond Chandler és Fincher, amit a trailer láttán akár még el is tudunk fogadni. Nincsenek olyan illúzióink, hogy ez a film bekerül nálunk a hagyományos moziforgalmazásba, viszont gond nélkül el tudjuk képzelni a Titanic kínálatában.

Címke: