nightof00

TRAILERPARK

Az HBO új krimisorozattal pályázik a nyarunkra

PRIZMA

2016/06/30

Nyolc rész és sok duma várható.

Új krimisorozatot indított az HBO Aznap éjjel (The Night Of) címen, amely a csatornára kevéssé jellemző módon remake lesz, a Criminal Justice című angol miniszéria feldolgozása. A hivatalos premier jövő vasárnap, de az on-demand szolgáltatásukon keresztül már elérhetővé tették az első részt.

nightof01

A hivatalos szinopszis “bonyolult bűnügyet” ígér – még jó –, amelyben egy Lower East Side-i bulira tartó pakisztáni sráchoz beül a taxiba egy gyönyörű lány, akit másnap holtan találnak, és a fiút vádolják a gyilkossággal, pedig állítása szerint nem ő a tettes.

A sorozat elvileg arra használja majd az ügyet, hogy ennek apropóján részletekbe menően bemutassa az amerikai igazságszolgáltatás és a jogi hercehurcák világát, kitérve az eset kulturális és politikai áthallásaira, ami az HBO-t ismerve valószínűleg csak első blikkre tűnhet száraznak.

nightof02

Más kérdés, hogy ezúttal feltehetően nem számíthatunk olyan friss látásmódra, mint Pizzolattónál, a csatorna ugyanis az ismét nyolc részből álló sorozatot olyan veteránokra bízta, akik egy kómából felébredve is azonnal megmondják, hová kell még egy plot-point a sztoriban: a kreátor Steve Zaillian (Schindler listája, Mission: Impossible, Amerikai gengszter) és Richard Price (A pénz színe, A szerelem tengere, Drót). Akit izgat, hogy egy ilyen, vélhetően főleg zárt terekben játszódó krimi milyen képi világot kaphat, az örülhet: a kamera mögött – legalábbis az első résznél – az a Robert Elswit állt, akit PTA állandó operatőreként nyilván sokan a szívünkbe zártunk.

Az HBO + krimi szókapcsolatról az utóbbi két évben valószínűleg mindenkinek ugyanaz jutott eszébe, és nyár végéig kiderül, eszébe juthat-e még valami.

YouTube előnézeti kép

(Collider)

 

 

Címke: ,

aloys00

KRITIKA

aloys00

TRAILERPARK

inhvice00

KRITIKA

manfromrenolead

TRAILERPARK

La-Isla-Minima-1

AJÁNLÓ, KINO LATINO

lilquin00

TRAILERPARK

inherentvicelead

Jegyzet

lynchek

HÍREK

board1

PRIZMATUBE

Drot1

ESSZÉ, LÁNCREAKCIÓ

02_dankrimilead

TRAILERPARK

fincher1

HÍREK, LÁNCREAKCIÓ

o-A-MOST-WANTED-MAN-facebook

KRITIKA

topofthelake

ESSZÉ

capone2

INTERJÚ, LÁNCREAKCIÓ

laconf

HÍREK