f158a6b3

DOUBLE FEATURE

Halloweeni dupla rövid

Pálos Máté

2013/10/31

Mivel töklámpással nehéz lenne, így inkább két bizarr mozgóképpel kedveskedünk olvasóinknak. Jan Kounen vs. David Bowie, avagy: ma semmi sem az, aminek látszik.

A többek között a Dobermannt és a Blueberry – A fejvadászt jegyző rendező még 89-ben készült rövidfilmjében nemtelen boszorkányok kapnak össze és kergetőznek kerozinmeghajtásos seprűiken egy kihalt metropoliszban. Vajon ki kaparintja meg a totemkoponyát, ha a kevés városlakó legfittebb tagja maga Superman, aki viszont nem ér rá, mert újságot olvas. (Érdemes Kounen többi rövidfilmjét is, például a Vibroboyt vagy a Capitaine X-et is csekkolni – méltatlanul alulértékelt remekművek.)

YouTube előnézeti kép

Kevésbé extrém, de hasonlóan sötét és szórakoztató David Bowie Love is Lostjának remixéhez készült friss klip, aminek különlegessége, hogy szerepel benne pár figura Bowie saját bábgyűjteményéből. A videót összesen 13 dollárból hozták össze Bowie közeli munkatársai és barátai (Jimmy King és Coco Schwab), és az énekes New York-i irodájában vették fel. “It’s the darkest hour, you’re 22…” (via)

YouTube előnézeti kép

Címke: , ,

he-took-his-skin-off-for-me

Rövidfilm

hamony-korine-realise-la-prochaine-video

HARDCORE, HÍREK

daddy

ESSZÉ

track32

KRITIKA

Tattoo

Rövidfilm

zsiraf

Rövidfilm

75

PRIZMATUBE

Whiplash-6613.cr2

PRIZMATUBE

gunfighter

PRIZMATUBE, Rövidfilm

romance

Rövidfilm

timetodance01

PRIZMATUBE

cave2

LISTA

small_1402417389

AJÁNLÓ

klip

ANIMATÉKA

godard_bucsu-a-nyelvtol_05

AJÁNLÓ

roserebornlead

PRIZMATUBE

youtube

AJÁNLÓ

11GIRLS-articleLarge

AJÁNLÓ

5072b6c4

PRIZMATUBE

04_lead

EXKLUZÍV, PRIZMATUBE