AJÁNLÓ

Azoknak, akik eddig nem várták eléggé A galaxis őrzőit

Megyeri Dániel

2014/07/23

Egy exkluzív tizenhét perces részlet finoman szólva is felajzott minket.

Akik követik a Prizmás kritikáimat, jól tudják, hogy lelkes szószólója vagyok a Marvel Univerzumnak. Eddig nem igazán tudtak melléfogni, a Második Fázisban látott filmekkel rendre sikerült egyre magasabbra tenni azt a bizonyos mércét. Szerettem a Vasember 3-at, a Thor 2-t, az Amerika Kapitány második része pedig minden várakozást felülmúlt. Ezek már gondosan bevezetett karakterek voltak, nem is igényeltek bemutatást. Nem úgy A galaxis őrzői!

Így vélekedhettek a Fórum Hungary-nél is, mivel a Herkules sajtóvetítése előtt egy hosszabb részlettel kedveskedtek a hozzánk augusztus 14-én érkező filmből. A többek között egy beszélő mosómedve és egy nem túl bőbeszédű, egymondatos faembert magukban tömörítő csapat kalandjával a Marvel a szokottnál nagyobb kockázatot vállalt, de a tengerentúlról beáramló korai vélemények szerint újabb gyöngyszemet készítettek a stúdió berkein belül. A galaxis őrzőit egyesek rögtön a Marvel Univerzum egyik legjobb filmjének kiáltották ki. (Mondanom sem kell, hogy szívesebben néztem volna ezt tovább, mint a levetített részlet után következő Herkulest, ami a várakozásoknak megfelelően egészen lagymatag volt.)

guardian
Az antihősökből álló szedett-vedett kompániát – a galaxis jövendőbeli őrzőit, lásd fent – egy börtönjelenetben ismerhettük meg közelebbről. Ízelítőt kaptunk a szemtelenül laza humorból (lesz bőven), a szokatlanságukban is nagyszerű karakterekből (Rocket Raccoon, Groot), és a grandiózus űropera hangulatából. Engem kilóra megvett a végre megérdemelten reflektorfénybe kerülő Chris Pratt (balról a második kolléga), és a filmet a direktori székből felügyelő James Gunn, aki a Marvelék újabb váratlan és merész rendezőválasztását dicséri. (Gunn munkásságáról korábban a Prizma Online-on is írtunk: szexmentes szexjelenetekről itt, a Super c. kitűnő szuperhősfilmről itt, illetve errefelé olvashattok.) Arról nem is beszélve, hogy milyen faszán nézett ki az egész IMAX 3D-ben…

Akik esetleg izgatottan várják, hogy Marvelék mellényúljanak, most is csalódniuk kell. És még sokkal tovább várniuk. A film premierjéig melegítsünk a Blue Swede Hooked On Feelingjével, ami egy pöpec kis nóta a sok közül, amit A galaxis őrzői főszereplője, Peter „Star-Lord” Quill nagy becsben őrzött válogatás kazettáján találhatunk.

YouTube előnézeti kép

Címke: , , ,

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

magazin

ESSZÉ

INTERJÚ

KRITIKA

LÁNCREAKCIÓ

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

AJÁNLÓ

KRITIKA

ESSZÉ

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA

KRITIKA