Filmklub

Használd a fehér hangodat! – folytatódik az FKSE-vel közös filmklubunk

Kránicz Bence

2019/09/10

Amelyen megtanuljuk, hogy a kertváros veszélyes, a medve nem jóbarát, és hogy végül úgyis a szegényeken csattan az ostor.

Szeptember 16-tól folytatódik a Prizma és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója közös filmklubja. Ez már a sokadik évad. A tavalyi, problémás fiatalok és pedagógiai témák köré csoportosított filmek után idén a kellően általános „identitásválság” lesz a hívószavunk. Problémás fiatalok azért idén is lesznek, és tanulni is biztosan fogunk.

A programot ezúttal is vegyesen alkotják régebbi és kortárs filmek, a vetítések után pedig az adott film által felvetett téma egy-egy szakértőjével beszélgetünk. A programba választott filmek különféle hibrid identitásokkal foglalkoznak: hogyan lehet valaki egyszerre ember és állat, férfi és nő, fekete és fehér? Külön alkalmakat szervezünk a célból is, hogy megértsük, milyen identitásválságokat okozhattak a Magyarországon előálló történelmi rendszerváltások, legyen szó az 1945 vagy az 1989 körüli átmenetekről.

A féléves program ezen a plakáton, Simon Zsuzsanna munkáján olvasható. A meghívott vendégekkel Lendeczki Kinga és Lődi Virág (FKSE), illetve Kránicz Bence (Prizma) beszélgetnek.

A 2019-es műsor

Az első vetítés szeptember 16-án, este 7 órakor kezdődik. Műsoron Werner Herzog A grizzlyember (másik magyar címén Medvebarát) című filmje, utána Nemes Z. Márió esztétával esztétizálunk. Facebook-esemény erre.

A filmklub vetítései idén is ingyenesek.

Címke: ,