unfriendedlead

TRAILERPARK

Meghalt, de a Facebookon feltámadt

PRIZMA

2015/05/27

Kísérletező kedvű indie horrort mutattak be.

Sokaknak valószínűleg már a könyökén jönnek ki az utóbbi években elszaporodott found footage horrorfilmek, de áprilisban mozikba került Amerikában egy új produkció, amely valami szokatlannal próbálkozik. Levan Gabriadze filmje hamisítatlan high-concept vállalkozás: az Unfriended valós időben játszódik, egy kamaszlány laptopjának képernyőjén – vagyis végig Skype-, Facebook-, YouTube-ablakokat és hasonlókat látunk a vásznon.

Az állítólag mindössze 1 millió dollárból forgatott függetlenfilm nem teljesen előzménytelen – ott van például az Open Windows című thriller Elijah Wooddal -, de más, végig erre a koncepcióra építő egészestés produkció nem jut eszünkbe.

unfriendedposter

A sztori abból az alaphelyzetből indul ki, hogy egy gimnazista lány rejtélyes Facebook-üzeneteket kap egy gyerekkori barátnőjétől, aki egy évvel korábban öngyilkos lett, mert kikerült a YouTube-ra egy felvétel arról, ahogy részegen fetreng a saját testnedveiben.

Persze a hivatalos szlogenen máris mosolyoghatunk, és az előzetes alapján abszolút benne van a pakliban, hogy a formai játék egy ismert fordulatokból építkező bosszúfilmet takar idegesítően viselkedő kamaszhősökkel, de egy kicsit azért kíváncsiak vagyunk a kísérletre.

YouTube előnézeti kép

Címke: ,

cure00

HÍREK

gunnar-hansen-158511-1280x0

Jegyzet

bone00

KRITIKA

flanagan00

KRITIKA

tumblr_ma8sg0wEyU1qg39ewo1_500

AJÁNLÓ

Clipboard01

KÍSÉRLETI VETÍTŐ

horrorofdraculathumb

KÍSÉRLETI VETÍTŐ

voiceslead

KRITIKA

BABADOOK-012

LISTA

feher1

TRAILERPARK

Fog

HANGOK A JÖVŐBŐL

scary4

HÍREK

goodnight_mommy

HÍREK

werckmeister1

HÍREK

refnlead

HÍREK

1401x788-king_final

INTERJÚ

starrylead2

TRAILERPARK

bigbast

AJÁNLÓ

Ikea

PRIZMATUBE

Annabelle-Movie

KRITIKA