cure00

HÍREK

Forradalmasították a filmes vírusmarketinget

PRIZMA

2017/02/20

Az ötlet egyszerű, de nagyszerű.

A magunk öreges tempójában igyekszünk hírt adni a filmvilág fontos tetteiről, úgyhogy nem mehetünk el szó nélkül amellett, amit a Regency produkált nemrég. A gyártó cég Az egészség ellenszere című, nálunk a héten bemutatott horrorjának népszerűsítéséhez részben a healthandwellness.co és más oldalakon (pl. Sacramento Dispatch, Salt Lake City Guardian) közölt információkat és híreket, és sok mindent megírtak, nem spóroltak a tudnivalókkal.

cure01

Többek között arról is beszámoltak, hogy Lady Gaga a Super Bowl-döntős performanszát arra fogja felhasználni, hogy a szeretet és az egyenlőség jegyében tisztelettel adózzon a muszlim közösség előtt, az elmúlt időszakban megerősödött “bennünk élő betegség”-re ugyanis az ő zenéje a “gyógymód”. (A hír több tízezer Facebook-megosztással és -hozzászólással is terjedt.)

Csakhogy az ilyen és ehhez hasonló hírekből egy árva szó sem igaz, a Regency ugyanis a Buzzfeed érdeklődésére közleményben elismerte: “Az egészség ellenszere című film egy »ál« kúráról szól, amitől csak még rosszabbul lesznek a betegek. A film promóciójának részeként létrejött a healthandwellness.co nevű »ál« wellness oldal, és egy álhírgyártóval együttműködve álhíreket kezdtünk kiszivárogtatni.”

A leleményes gyártók egyébként az egyik Super Bowl-meccsen még az egyik teasert is félig-meddig reklámként prezentálták:

YouTube előnézeti kép

Hogy a húzás mennyire jött be, az később derül ki (egyelőre csak annyi látszik, hogy a film a nyitóhétvégéjén negyvenmilliós költségvetése tizedét hozta be), hatalmas felzúdulásról nem tudunk, talán az alternatív tények világában élők ingerküszöbe elég magasra került már.

(forrás: Indiewire)

Címke: ,

gunnar-hansen-158511-1280x0

Jegyzet

bone00

KRITIKA

flanagan00

KRITIKA

tumblr_ma8sg0wEyU1qg39ewo1_500

AJÁNLÓ

Clipboard01

KÍSÉRLETI VETÍTŐ

horrorofdraculathumb

KÍSÉRLETI VETÍTŐ

unfriendedlead

TRAILERPARK

voiceslead

KRITIKA

BABADOOK-012

LISTA

feher1

TRAILERPARK

Fog

HANGOK A JÖVŐBŐL

scary4

HÍREK

goodnight_mommy

HÍREK

werckmeister1

HÍREK

refnlead

HÍREK

1401x788-king_final

INTERJÚ

starrylead2

TRAILERPARK

bigbast

AJÁNLÓ

Ikea

PRIZMATUBE

Annabelle-Movie

KRITIKA