Film Title: It's Complicated

INTERJÚ

“Úgy nem dolgozhatunk, hogy félünk”

PRIZMA

2015/03/03

Néhány mondat Meryl Streeptől.

Bár Vadregény című legutóbbi filmjéért csak jelölték Oscarra, a díjat nem kapta meg, Meryl Streep esetében már régesrég nem szempont, hogy szerez-e még egy hivatalos elismerést vagy sem. Mindenesetre a legutóbbi díjátadóról eszünkbe jutott egy korábbi interjúja, és arra gondoltunk, megosztunk belőle pár rövid kérdés-választ.

Önt mi teszi boldoggá?

Minden, ami igazán boldoggá tesz minket, valójában elég egyszerű: a szerelem, a szex és a kaja! Minden más – hatalom, befolyás, erő – csak elnyomhatja mindazt, ami fontos az életben. Amíg van mit ennünk, és van fedél a fejünk felett, nagyon egyszerű dolgokon múlik a boldogság.

Az ilyen felfogás gyakran eredeztethető az ember neveltetésében. Ön hasonlít az édesanyjára?

Édesanyám olyasvalaki volt, aki belépett egy szobába, és feltöltötte élettel. Könnyen barátkozott, és ragadós volt a lelkesedése. Mindig is jobban akartam hasonlítani rá, mint ahogy sikerült. Szerettem és mélyen tiszteltem. Úgy döntött, az élet legjobb részeire figyel, és arra, ami rossz vagy negatív, inkább nem.

Irigykedett valaha valakire?

Hogyne, nagyon is! Jessica Lange-re az Édes álmok miatt. Az annyira jó film, és Jessica elmondhatatlanul csodás benne. Egyébként persze, kívántam ezt-azt, amit nem kaptam meg, de elég sok áldás ért, úgyhogy inkább nem panaszkodom.

meryl01

Örül, hogy ha komoly drámáról van szó, Önt keresik meg?

A karrierem során azért sok mindent csináltam. De bármilyen filmben vesznek észre először, az hatást gyakorol majd arra, ahogyan később látnak minket. Az első néhány munkám dráma volt, viszont a drámasuliban soha nem szerepeltem komoly vagy realista darabban. Helyesebben csak Az apa címűben, ahol a fiatal lányt játszottam. Egyébként három éven át csak vígjátékokban szerepeltem. De ez akkor volt.

Hollywood elsőosztályú alkotóival dolgozhatott együtt. Ki a kedvenc rendezője?

Nincs kedvenc rendezőm, ahogy kedvenc színem vagy kedvenc ételem sincs. Mindent szeretek. Voltak rendezők, akikkel nem szerettem együtt dolgozni, de többnyire hihetetlenül el voltam kényeztetve, mert tényleg a legnagyobb élő rendezők némelyikével forgathattam.

meryl02

Van olyan, akivel még nem dolgozhatott, de szeretne?

Igen, örülnék, ha Martin Scorsesét eléggé érdekelné egy női karakter ahhoz, hogy forgasson róla, de nem tudom, ez még az én életemben bekövetkezik-e. Amúgy sok csodálatos rendező van, akivel szívesen dolgoznék újra. Spike Jonze-t például nagyon szeretem. Wes Andersonnal is szerettem dolgozni, de nála róka voltam, szívesen forgatnék vele egyszer emberként is.

Szokott még félni szerepektől?

Úgy nem dolgozhatunk, hogy félünk. Lehet félni, izgulni, izzadni egy sajtótájékoztató előtt, de akkor nem, amikor dolgozunk, ez nem így működik.

Már nem is szokott idegeskedni?

Akkor idegeskedem, ha több időm van gondolkodni valamin, szóval inkább tudatosan nem adok magamnak sok időt két munka között. Tartok egy szünetet, aztán tovább dolgozom.

(forrás)

Címke:

handmaiden00

INTERJÚ

2001_expl_00

ESSZÉ

jarmlead

INTERJÚ

refnlead

INTERJÚ

dooflead

INTERJÚ

lvt05

INTERJÚ

franco03

INTERJÚ

royandersson00

INTERJÚ

birdmanlead

INTERJÚ

underskin00

INTERJÚ

zerotheorem00

INTERJÚ

the-human-centipede_396394

OFF SCREEN

02_kubricklead

INTERJÚ, Jegyzet

01_lavinalead

INTERJÚ

02jjlead

INTERJÚ, Jegyzet

jack_nicholson_1366x768_95050

OFF SCREEN

01_boy_lead

INTERJÚ

mapslead

INTERJÚ

kimlead

HÍREK, INTERJÚ, KOREAI EXPEDÍCIÓ

guard02

INTERJÚ