LÁNCREAKCIÓ

Sorsok dőlnek el ebben a szobában

Roboz Gábor

2014/09/23

A döntések több millió embert is érinthetnek.

Sokan szeretnénk legalább benézni ide, de nagyon keveseknek adatik meg. Pedig itt tényleg elképesztően nagyok a tétek, a feszültség időnként elviselhetetlen mértékűvé fokozódhat, és gyakran életről-halálról döntenek.

Ugyan ki ne akarná megnézni, mi történik egy írói szobában.

Az elmúlt évek tévésorozat-reneszánszának hatására feltehetően egyre többen érdeklődnek az iránt, hogyan születnek ezek a jobbnál jobb szériák, vagyis egész pontosan milyen az, amikor vérprofi forgatókönyvírók összedugják a fejüket, és kávék, telejegyzetelt lapok és táblák meg hasonló segédeszközök társaságában felépítik valamelyik sikersorozat aktuális epizódját.

Nemrég lehetőségünk nyílt bekukkantani ebbe a zárt világba: tavaly nyáron indult el a The Writers’ Room, a főleg színészként aktív Jim Rash műsora.

Az eddig két évadnál tartó talk show koncepciója pofonegyszerű: Rash napjaink legismertebb szériáinak íróit faggatja arról, milyen a légkör és a munkafolyamat a címbeli helyiségben.

A megkérdezett írócsapatok listája tényleg nagyon erős, csak pár sorozatcím:

  • Breaking Bad

  • Trónok harca

  • The Walking Dead

  • Kártyavár

  • Sons of Anarchy

Meghallgatni, ahogy okos emberek kiváló sorozatok írásáról mesélnek húsz percben – nem kell forgatókönyvíró-aspiránsnak lennünk ahhoz, hogy ez érdekeljen minket. Alább megtekinthető a műsor nyitórésze, ahol valami drogos sorozatról beszélgetnek.

Címke:

KRITIKA

JÁTÉK

Jegyzet

LÁNCREAKCIÓ

LÁNCREAKCIÓ

AJÁNLÓ

ESSZÉ, LÁNCREAKCIÓ

ESSZÉ, LÁNCREAKCIÓ

LÁNCREAKCIÓ

INTERJÚ, LÁNCREAKCIÓ

HÍREK

HÍREK, LÁNCREAKCIÓ

HÍREK

LÁNCREAKCIÓ

HÍREK

ESSZÉ

INTERJÚ, LÁNCREAKCIÓ

LISTA

INTERJÚ, LÁNCREAKCIÓ

LÁNCREAKCIÓ