cometodaddylead

TRAILERPARK

Az, hogy egy ilyen filmhez ilyen plakát készült, minimum szokatlan

PRIZMA

2015/02/10

Kész csoda lenne, ha ezt bemutatnák nálunk.

Múlt héten írtunk a Time to Dance című őrülten jó videóról, amit az angol Daniel Wolfe készített. Ekkor jöttünk rá, hogy a kliprendező éppen tavaly mutatkozott be első nagyjátékfilmjével, az előzetes alapján nem is akármilyennel.

A Catch Me Daddy főhőse a családjától elszökött Laila, aki Nyugat-Yorkshire-ben bujkál sodródó fiújával, Aaronnal. Amikor a lány bátyja is megérkezik a városba, a nyomában egy csapat bűnözővel, Laila kénytelen menekülőre fogni, és belevágni élete legsötétebb éjszakájába.

Szóval, vérbeli thrillerrel van dolgunk. Ezt tartsuk észben, amikor megnézzük a hivatalos plakátot:

catchmedaddyposter

A talányos című Catch Me Daddyt Cannes-ban vetítették először, azóta fesztiváloztatják, hagyományos mozibemutatóról egyelőre nincs hír. A végeredményről ugyan ettől még egy kicsivel se tudunk többet, de azért nem rossz előjel, hogy a film – egy elsőfilm – mögé odaállt a British Film Institute és a Film4 is.

Annyi mindenesetre biztos, hogy ritka hatásos előzetest készítettek hozzá. A sztoriról vagy a karakterekről semmit sem árul el (ha nem lenne a fenti szinopszis, nem is biztos, hogy összeállna a kép), de a yorkshire-i közeg, a markáns arcok és a fenyegető, fatalista hangulat alapján rázós körre számíthatunk – ha a kész film is olyan stílusos, mint a trailer, jó dolgunk lesz.

YouTube előnézeti kép

Címke:

gt00

KRITIKA

hol00

KRITIKA

botw01

KRITIKA

desierto04

KINO LATINO

manorangejacket00

KRITIKA

flanagan00

KRITIKA

clov00

KRITIKA

unclejohn00

KRITIKA

sicariolead2

ESSZÉ

cmd00

KRITIKA

maxresdefault

LISTA

unclejohnlead

TRAILERPARK

cutbank01

TRAILERPARK

00enemy

LISTA

gracelead

KRITIKA

exmachina

TRAILERPARK

02_mulelead

TRAILERPARK

topofthelake

ESSZÉ

locke

AJÁNLÓ

enemy01

INTERJÚ