EXKLUZÍV

A Prizma idén először ott lesz Cannes-ban, és ti mindenről tudni fogtok

Kránicz Bence

2016/05/12

Tegnap kezdődött a cannes-i filmfesztivál, de csak hétvégén utazom, onnantól viszont jön a filmdömping.

A különböző programokból (fő versenyprogram, Rendezők Kéthete, kísérő programok, stb.) összeállítottam egy menetrendet, amitől persze biztosan eltérek majd, de alapvetően igyekszem tartani magam hozzá.

Dolgok, amiket csinálni fogok Cannes-ban:

Sorbanállás

Filmnézés

Sopánkodás a drága kaján, garasoskodás

Cikkírás sorbanállás közben  

Filmek, amiket szeretnék megnézni Cannes-ban: 

Juste la fin du monde: Ez a 27 éves Xavier Dolan hatodik nagyjátékfilmje, az ötödik, amit Cannes-ban mutatnak be. A legutóbbi két filmjét láttam, mindkettő tele volt energiával és érzékiséggel. Az új is biztosan király lesz, ez már csak abból sejthető, hogy Marion Cotillard, Gaspard Ulliel, Vincent Cassel és Lea Seydoux játszanak benne.

The Last Face: Imádom Sean Pennt, remélem, ebből a Libériában játszódó, humanitárius giccsdrámának tűnő filmből is kihozott valamit, amin nem alszom el jövő pénteken 8.30-tól.

Ugetsu monogatari: Nagyon szeretném vásznon látni ezt az ’50-es évekbeli Mizogucsi-klasszikust, de biztos nem fogom, mert nagy lesz a nyomás, hogy inkább olyan premierfilmeket nézzek, amiknél itthon a letöltést is kétszer meggondolnám.

The Neon Demon: Nicolas Winding Refn szupermodelles vámpírfilmje, remélem, legalább a zenéje jó lesz.

Bacalaureat: Cristian Mungiu új filmje, bízom benne, hogy a 4 hónap, 3 hét, 2 napnál is nyomasztóbb lesz! Ezt is kora reggel vetítik, remélem, lesz erőm fölkelni.

cannes3

Filmek, amik nem nagyon érdekelnek, de a fesztivállelkesedés miatt a helyszínen rá fogok jönni, hogy nem vagyok ember, ha nem nézem meg őket: 

Paterson: Jim Jarmusch filmje egy fűzfapoéta buszsofőrről. Nagyon unalmas lehet, szerencsére Adam Driver a főszereplő, őt még az új Star Warsban is el lehetett nézegetni.

Julieta: Pedro Almodóvar megint „komoly” filmet rendezett, inkább neki adok esélyt, mint Ken Loachnak, ha már öregemberek filmjeit kell nézni.

La fille inconnue: A Dardenne testvérek új filmjében bizonyára kártyavárként omlik össze a munkásosztálybeliek egzisztenciája és az európaiság eszméje. Jó hír, hogy két óra alatt maradtak.

cannes2

Címke:

LISTA

EXKLUZÍV, FESZTIVÁL

EXKLUZÍV, FESZTIVÁL

EXKLUZÍV, FESZTIVÁL

EXKLUZÍV

EXKLUZÍV

EXKLUZÍV

EXKLUZÍV

EXKLUZÍV

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

DOC.KOMMENTÁR

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL

FESZTIVÁL